zaterdag 31 januari 2015

Touw-lamp

Vanmorgen na het werken ben ik boven gaan kijken hoe het was met mijn zelf-maak-lamp van touw. Hij is zo goed als droog. Gelukkig was de bovenkant nog een beetje flexibel, zodat ik de lamp zelf er nog in kreeg. Anders had ik de bedrading er even af moeten halen, maar ik had zo geen zin om weer naar beneden te gaan en in de schuur te gaan zoeken naar van die hele kleine schroevendraaiertjes. Dus dit was eigenlijk wel een goede oplossing.

De lamp is in 2 fases gemaakt. Eigenlijk omdat ik het halverwege even zat was met dat geklieder (en ik had daarvoor al een project afgemaakt: mijn plakfolie waar ik onze namen in uit had gesneden). Gisteren dan verder gegaan met het draad in een lijmprutje soppen en dan om de ballon heen wikkelen. Ik moet zeggen dat dat wel wat makkelijker ging dan de eerste lichting draad. Nu was het draad al goed hard, zodat je minder kans hebt dat draden los gaan hangen.

Wel..... dit is het resultaat.




Vooral nu het zonnetje ineens weer zo lekker schijnt, doet die lamp het extra leuk. En zeker met onze behangen wand. Ik krijg gelijk zin om weer naar het strand te gaan.....of beter gezegd: Texel!  

Voor nu alvast een heel fijne dag toegewenst. 


Liefs,


Wendy

vrijdag 30 januari 2015

Laptop problemen

Het zit even niet mee. Even wat info vooraf....... sinds we dit nieuwe huis hebben (afgelopen oktober) hebben we dus ook een nieuwe internet aansluiting. Helaas bleek mijn laptop (die iets nieuwer is dan die van mijn man (die kun je haast een fossiel noemen..... de laptop dan hè, niet mijn man), niet mee te willen werken om überhaupt draadloos te kunnen internetten. Veel geprobeerd, niets hielp.Wel raar, want in ons huurhuisje deed hij het gewoon prima. De helpdesk van onze internetprovider vertelde me dan ook doodleuk dat het aan mijn laptop zelf lag. Maar sorry, dat geloof ik dus niet.

Enfin, ik werkte dus afgelopen maanden op de (fossiele) laptop van mijn man. Helaas kon ik daar geen filmpjes op maken....ja hooguit foto-filmpjes via Youtube. Vandaar dat ook mijn art journal filmpjes nu niet van de grond komen. Maar ook dat leggen we terzijde.

Vanmorgen vol goede moed  naar mijn hobbyzoldertje getogen, laptopje openen, en wat schetst mijn verbazing? Hij is gecrasht. O, wat voelde ik me ineens even onthand. Wel wat dingen geprobeerd, met de beetje kennis die ik van computers heb, maar niets hielp.

Tsja, dan ga ik maar gewoon lekker aan de freubel en laat de laptop maar lekker links liggen. Lang leve de mobiele telefoontjes die zo lekker slim zijn, dat je er ook op kunt internetten.
Het was een geslaagde ochtend en deel van de middag zo tussen mijn hobbyspullen. Project touw-lamp is nu zover af dat al het draad gelijmd is. Nu nog wachten tot alles droog is.
En ook een ander projectje heb ik gestart. Maar daar later meer over.

Nadat ik mijn gedachten verzet had met het knutselen, wilde het er bij mij toch niet in dat mijn eigen laptop niet kon internetten. Let wel..... ik kan op zich internetten met mijn eigen laptop, alleen dan moet ik in de koude gang zitten, met een veel te kort bijgeleverd draadje die ik via de modem in mijn laptop steek. Zie je me daar al zitten? Al bibberend op de grond? Gelukkig vond ik na veel googelen uiteindelijk het verlossende antwoord. En jawel, mijn laptop kan nu eindelijk weer internetten zonder dat ik hem moet bedraden. Jippie de pippie! Het was een kwestie van het updaten van mijn netwerkkaart. Ja, echt! Zo simpel was het.

Dus..... ik kan weer fijn op een normale computer mijn blogberichten schrijven. En ook gewoon weer in een warme ruimte lekker laptoppen.

Binnenkort hoop ik dat we gaan zoeken naar een geschikte desktop computer. Laptops hebben echt afgedaan voor mij. En nee, niet door dit 'kleine' verhaaltje van hierboven. Sinds ik mijn laptop heb (misschien een goede 4 jaar?), heb ik al minstens 4 nieuwe oplaad kabels moeten kopen. Ze brandden steeds door. Ook de laptop zelf viel constant uit, omdat hij veel te warm werd.
Nou, geef mij maar weer gewoon een oude vertrouwde desktop hoor.

Zo, dit moest ik gewoon even vertellen geloof ik.

Binnenkort het resultaat van mijn nieuwe lamp. Ben ook heel benieuwd wat mijn man ervan vind. Hij heeft volgens mij nog geen flauw benul of idee dat ik een lamp aan het maken ben hihi.

Een hele warme groet,

Wendy



woensdag 28 januari 2015

Creatief met raamfolie

Bij een nieuw huis, hoort natuurlijk een hoop geklus. Grote klusjes, kleine klusjes. Het blijven klusjes.
Nu hebben we naast onze voordeur een erg groot raam. Daar hing eerst wat folie voor in 2 deeltjes. Maar dat was niet helemaal mijn smaak. Er ging een grote plant voor en de bedoeling van mij (manlief weet er waarschijnlijk nog niets vanaf) is om er nog een gordijn of vitrage voor te hangen, tegen de inkijk. En ook om wat warmte tegen te houden. Het blijft toch een groot tocht'gat', om het zo maar te noemen.

Nu kwam ik van de week een super leuk idee tegen. Raamfolie en er dan wat uitsnijden. Gelukkig hebben ze bij de leuke A-winkel voor weinig een groot stuk anti-inkijk-folie. Ik heb er wel 2 winkels voor moeten aflopen, voor ik er 1 vond die niet was uitverkocht. Enfin, gisteren heb ik de oude plakfolie van de vorige bewoonster verwijderd, het raam goed schoon gemaakt. En wat doe je met het overgebleven sop? Juist, ook de rest van de buitenramen zijn maar gelijk gedaan.
Vervolgens alles uitgemeten hoe de folie erop moest komen. En voila, de folie was geplakt.
Daarna heb ik op de computer onze namen in Word gemaakt, en een groot cijfer uitgeprint. Eerst nog even aan mijn man laten zien, zodat we beiden het eens zijn over welk lettertype we zouden gebruiken.

Dus vanmorgen kon ik gelijk aan de slag. Het vergt aardig wat tijd en mijn schouder en arm doet er wel een beetje zeer van, maar het resultaat is toch best wel erg leuk gelukt, al zeg ik het zelf.

Hopelijk is het een beetje goed te zien. Misschien dat het resultaat vanavond, wanneer het donker is, beter te zien is als ik de camera erop richt.









Na dit gesnij en gedoe, ben ik begonnen aan het maken van een lamp van draad. Wat een kliederboel zeg, haha. Tot nu toe heb ik dit al. Ben het nu wel even zat, en laat ik het dus maar drogen. Morgen weer een dag, denk ik dan maar :D



Wat zijn jullie aan het doen op deze winderige en regenachtige dag?

Liefs,

Wendy

maandag 26 januari 2015

Kringloop vondsten

Vorige week ben ik nadat ik had gewerkt, nog even langs de kringloop gegaan. Ik blijf die winkels toch zo leuk vinden. Gelukkig zijn er wel een aantal in mijn omgeving. Zo vind ik de winkels van Het Goed erg leuk. Er is er eentje in Schiedam en eentje in Vlaardingen. En laat ik nou in Schiedam werken (en vroeger gewoond hebben). Ook is er een andere kringloop in de buurt van Schiedam. Net over de grens in Rotterdam achter de grote Praxis (in de buurt van Marconiplein). 
Ook als ik naar huis rijd, dan kan ik altijd binnendoor nog langs die van Vlaardingen.

Nu wilde het dat ik in Schiedam deze vondsten heb gedaan.
Een gele vaas die prima past bij ons aan het veranderende interieur waar dus ook geel in komt te zitten. De gele bloemen kregen we dat weekend van visite.



Ook vond ik er een prikbord en een klein plantentafeltje. Deze wil ik gaan pimpen, zoals ze dat zo leuk zeggen. Momenteel staat het al in de eerste laag krijtverf. Nu nog even de zin en moed verzamelen om er aan verder te gaan. Het huishouden roept me ook al toe....... WENDY!!!!  ;-)  Dus dat zal toch echt eerst moeten gebeuren wil ik mezelf de rust gunnen om deze vondsten verder af te maken.








Voor zover weer een update. Dan ga ik nu maar gauw de was ophangen, stofzuigen en wat er al nog niet meer moet gebeuren in huis.

Een hele fijne dag allemaal!


Groetjes,

Wendy

vrijdag 23 januari 2015

Vilten hartjes met tekst

Vanmiddag had ik ineens zin om lekker te freubelen. Het moest alleen niet teveel rommel geven. Verven.... nee dat werd het niet. Dan moest ik me omkleden. Haken..... nee ook dat had ik de laatste tijd al wel aardig wat gedaan. Maarja, wat kun je dan als klein projectje starten?

Nou, het werden deze hartjes. De hartjes zelf had ik heel lang geleden al eens uit vilt gestanst, met als doel er een keer een soort van slinger van te maken. Maar zoals wel meer met mijn creativiteit gebeurt..... het kwam er niet van. Had het geduld er dan niet voor om met naald en draad aan de gang te gaan.
Enfin, vandaag kwamen ze goed van pas eigenlijk. Ik stanste kleinere hartjes uit een oud woordenboek. Ging aan de gang met lijm en glitter (ohja, de glitter ga ik over een maand nog tegen komen in huis..... ). Het stempelkussen en de stempels werden opgediept en ook de kleine strass steentjes moest ik opzoeken in mijn grote voorraad met hobby spullen.

Dit is dan wat het geworden is. De hartjes zijn identiek. De voorkant is blauw en de achterkant groen. Tenzij jij wilt dat de voorkant groen en achterkant blauw is haha. Wel handig om er dan 2 gemaakt te hebben, want zo kan ik beide kanten laten zien op maar 1 foto.






Nu ligt mijn bureau weer helemaal vol, en oh wat heb ik toch een 'hekel' om de rommel die ik gemaakt heb weer op te ruimen. Voordeel van het hebben van een eigen hobbykamer is dat het ik het gewoon ongegeneerd kan laten liggen. Ik denk dat ik dat maar gewoon lekker ga doen :-)

Momenteel liggen er nog een paar projecten op me te wachten om af te maken. Zo heb ik gisteren nog wat kleine prul meegenomen uit een kringloopwinkel. En die wilde ik pimpen. Dus de eerste stap is gedaan...... geverfd. Nu nog een tweede laag. En dan afwerken. Wat het is...... dat verklap ik later.

Een hele fijne dag nog gewenst op deze vrieskoude dag.

Liefs,

Wendy

donderdag 22 januari 2015

Kussens gehaakt/genaaid

Hoe is het zo met jullie vergaan het afgelopen oud en nieuw? En doen jullie ook nog aan goede voornemens? Zelf ben ik daar niet zo van, van dat laatste. Als je je wat voorneemt vind ik niet dat je "moet" wachten tot er een nieuw jaar begint.

Hier is het me toch een partijtje goed koud zeg. Ik zit dan wel met een sjaal om achter de laptop, op mijn o-zo-fijne eigen zolderkamertje. Kachel aangezet, maar het moet nog even wat warmer worden, wil ik straks lekker aan de knutsel kunnen.

Zoals je al kunt raden.... dit blog bericht gaat over kussens. Enige tijd geleden heb ik een kussen gehaakt en genaaid. Jaja, beiden gecombineerd. Volgens mij had ik die hier nog niet laten zien. En zo wel, dan is er een kleine aanpassing gemaakt..... de knoop was door iemand gesloopt, dus heb ik er een andere opgezet. Eentje die nu meer past in ons interieur. Want dat ons interieur gaat veranderen, dat is sowieso een feit.
Toen we dit huis kochten afgelopen oktober, hebben we besloten om ook gelijk nieuwe en betere meubels te kopen. Zo wachten we al sinds 14 oktober op een nieuwe eettafel en eettafel stoelen. Helaas moeten we nog 2 maanden extra wachten dan de tijd dat ze hadden opgegeven. Jammer de bammer.
Wel is onze fauteuil geleverd (die hadden we weken later pas besteld.....). Enfin, ons interieur blijft grijs, zoals we in ons vorige huurhuisje hadden, maar nu komen er ook de kleuren teal/turqoise blauw in en geel.

Hier het grijze teal-achtige kussen wat deels gehaakt en deels genaaid is:





Wat een crime is dat zeg, om een gehaakte lap op een lap stof te naaien. Nouja, lastig..... wil je dat het er goed en recht op zit, dan is er wel het een en ander aan lostornen gebeurd. Maar uiteindelijk(!!!)  is het me dan toch gelukt.
En zoals al eerder gemeld.... de knoop was door visite eraf gesloopt (zij het waarschijnlijk per ongeluk). Maar nu had ik mijn knopenverzameling eens geordend en op kleur gesorteerd en deze gele knoop doet het er toch erg leuk op. Zeker nu ons interieur ook geel gaat bevatten.

En geel...... dat is ok het volgende kussen:

Ik denk dat ik er misschien nog wat knopen op ga zetten... vind het nu nog een klein beetje te kaal.
De steken zijn afgewisseld met SC en HDC (sorry..... weet eigenlijk vooral alleen de Engelse benaming voor haaksteken).








Nou, dat was het wel weer voor vandaag geloof ik.

Binnenkort weer wat meer dingetjes om te laten zien.


Een hele lieve groet en fijne dag gewenst.



Wendy