woensdag 10 juni 2015

Stalen plantentafel, home made

Sinds we de sleutel hebben gekregen van ons nieuwe huis, 1 oktober jongst leden, zijn we bezig om ons huis stukje bij beetje in te richten. Zo verfden we eerst 1 muur in de woonkamer wit, de andere grijs. Bouwden we onze tv in, in de muur. Daar moeten we alleen nog een schilderij voor hangen, maar we zijn nog op zoek naar een systeem om het mooi weg te werken. 

Er werd een eetkamer tafel besteld met stoelen, maar wat een drama werd dat. We bestelden hem op 14 oktober. En de levertijd was 8 a 10 weken. Helaas werd hij pas 5 maart (!) geleverd. Maar wat bleek, 's avonds tijdens het eten, kwam mijn man erachter dat 1 kant wiebelde. We hebben zo een uitschuif tafel besteld, waarbij je de tafel tot de helft wegschuift, en dan een blad in een vlindersysteem eruit haalt, en dan het blad terug schuift. 
Deze dus. 

Aangezien ik toch al geƫrgerd was, omdat de levertijd zo lang duurde en dat uitschuifblad-gedeelte grijs bleek en niet van het verwachtte gerookte eikenhout (werd niet in de winkel getoond destijds), hebben we contact opgenomen met de winkel en ze beloofden een geheel nieuwe tafel. Beetje gek vinden wij, omdat maar 1 wieltje stuk is. Maarja. Ondertussen wachten we nog steeds.


Een hele aanloop eigenlijk om te vertellen over ons plantentafeltje.
Enfin, wat wil het geval. We hadden in het boekje van dezelfde woonwinkel een erg leuk plantentafeltje gezien. Hoog geval, met zwart geborsteld stalen frame en een houten blad erop. Beetje in de stijl van onze eettafel. Alleen om daar nu 199 (!!) euro voor neer te tellen?? En bij bezichtiging in de winkel voelde het houten bovenblad meer van plastic dan van hout.  Nou, dan ben ik er wel een beetje klaar mee, kan ik je wel vertellen.

Dus wat verzonnen wij? Juist, gewoon eentje zelf maken. Hij is eigenlijk al een poosje af, maar ben gewoon glad vergeten hem hier te showen.
Alle eer en credits komen toe aan mijn man. Hij sleep het staal op maat, en op zijn werk heeft hij hem in elkaar gelast. Uit de schuur van mijn schoonouders hebben we een donker eiken plank meegenomen, op maat gezaagd en flink geschuurd en wat bewerkt, zodat het erg lijkt op onze gerookt eiken eetkamertafelblad. Ik ben erg trots op het resultaat!Vorige week maandag hebben we alle muren in de woonkamer geverfd. We zijn er eindelijk uit welke kleur het moest worden. Een beetje grijsgroenige poederachtige tint. Een eventueel schilderij komt er dan veel mooier op uit dan op een koude witte muur. 

Ja, we beginnen al aardig wat meer onze woonkamer zo te krijgen zoals we willen. 


Nu maar afsluiten en op jacht naar verf om de oude bim-bam klok te gaan upcyclen, zoals ze dat met een prachtig woord noemen.


Een lieve groet,


Wendy

Geen opmerkingen: