woensdag 28 januari 2015

Creatief met raamfolie

Bij een nieuw huis, hoort natuurlijk een hoop geklus. Grote klusjes, kleine klusjes. Het blijven klusjes.
Nu hebben we naast onze voordeur een erg groot raam. Daar hing eerst wat folie voor in 2 deeltjes. Maar dat was niet helemaal mijn smaak. Er ging een grote plant voor en de bedoeling van mij (manlief weet er waarschijnlijk nog niets vanaf) is om er nog een gordijn of vitrage voor te hangen, tegen de inkijk. En ook om wat warmte tegen te houden. Het blijft toch een groot tocht'gat', om het zo maar te noemen.

Nu kwam ik van de week een super leuk idee tegen. Raamfolie en er dan wat uitsnijden. Gelukkig hebben ze bij de leuke A-winkel voor weinig een groot stuk anti-inkijk-folie. Ik heb er wel 2 winkels voor moeten aflopen, voor ik er 1 vond die niet was uitverkocht. Enfin, gisteren heb ik de oude plakfolie van de vorige bewoonster verwijderd, het raam goed schoon gemaakt. En wat doe je met het overgebleven sop? Juist, ook de rest van de buitenramen zijn maar gelijk gedaan.
Vervolgens alles uitgemeten hoe de folie erop moest komen. En voila, de folie was geplakt.
Daarna heb ik op de computer onze namen in Word gemaakt, en een groot cijfer uitgeprint. Eerst nog even aan mijn man laten zien, zodat we beiden het eens zijn over welk lettertype we zouden gebruiken.

Dus vanmorgen kon ik gelijk aan de slag. Het vergt aardig wat tijd en mijn schouder en arm doet er wel een beetje zeer van, maar het resultaat is toch best wel erg leuk gelukt, al zeg ik het zelf.

Hopelijk is het een beetje goed te zien. Misschien dat het resultaat vanavond, wanneer het donker is, beter te zien is als ik de camera erop richt.

Na dit gesnij en gedoe, ben ik begonnen aan het maken van een lamp van draad. Wat een kliederboel zeg, haha. Tot nu toe heb ik dit al. Ben het nu wel even zat, en laat ik het dus maar drogen. Morgen weer een dag, denk ik dan maar :DWat zijn jullie aan het doen op deze winderige en regenachtige dag?

Liefs,

Wendy

6 opmerkingen:

Marielle zei

Knap gedaan met dat folie zeg! Wij hebben ook decoratie folie maar zo precies iets uitsnijden als jij hebt gedaan is niet gelukt, mooi resultaat.

Peter zei

Ziet er inderdaad erg leuk uit!!
Op deze manier is de anti inkijkfolie effectief en ziet het er goed uit!

Wendy Swenne zei

Dank jullie wel voor de leuke berichten die jullie achter gelaten hebben op mijn blog.

We zijn erg blij met het resultaat en het effect. Geen inkijk en zo hoeven we ook geen naambord te bestellen en op te hangen aan de gevel.

Groetjes,

Wendy

Inge zei

Hallo Wendy,

Wat een creatieve en originele oplossing om raamfolie zo te gebruiken! Het staat echt leuk en vind het ook echt knap hoe je het zelf zo netjes uitgesneden hebt! Het is echt niet te zien dat dit niet professioneel gedaan is!
Heel leuk idee! Vind het zeker iets om zelf ook eens uit te proberen!

Groetjes Inge.

Unknown zei

Leuk dat je bij het aanbrengen van de plakfolie nog al je buitenramen schoon hebt gemaakt met het resterende sop haha. Fijne workout was dat zeker.

Wendy Swenne zei

Haha ja dat was wel gelijk een goede workout. Inmiddels is er een naam bijgekomen. Alleen heb ik sinds de laatste loodjes van de zwangerschap en na de bevalling geen tijd meer gehad om iets te maken, laat staan te posten.