donderdag 7 augustus 2014

Met schelpen, stoffen en ander spul

De afgelopen paar dagen zijn wat hectisch, ik slaap weinig en moet toch erg vroeg op om te werken. Dus een nacht van 4 a 5 uur is dan wat ik ongeveer maak. Gelukkig vandaag een dag vrij. Vanmorgen vroeg toch maar gelijk met mijn man opgestaan en zo had ik genoeg tijd om boodschappen te doen, een pakket weg te brengen, in de schappen met 50% korting van de Kruidvat te snuffelen, want de winkels zijn amper bevolkt zo op een donderdagochtend om 9:00. Lekker hoor, maar daarna hongerig thuis gekomen en dan maar eens even echt ontbijten zo rond de klok van 10:00.

En dan nu eindelijk de tijd om weer te bloggen. Ondanks de hectiek en de vermoeidheid heb ik toch nog wat kunnen maken de afgelopen dagen/week. Het geeft me even een momentje voor mezelf.

Vorige week zijn we gaan uitwaaien op Hoek van Holland. Beiden hadden het wel even nodig om eruit te zijn en flink frisse lucht op te snuiven en ons hoofd leeg te lopen. Wat een heerlijkheid zo met je blote patattekes in het lauwe water. Ook wilde ik nog idee├źn om te maken met schelpen, dus ging er een aardig handje vol schelpen mee in mijn tas. Eenmaal thuis al het zand eraf gespoeld en laten drogen.
Wat ik ermee gemaakt heb? 3 potjes met raffia lint, schelpen, touw en een ster bedeltje.  Ze doen het zo leuk nu het 's avonds wat sneller donkerder is en er dan een waxinelichtje in brand. En ook mijn zelf gehaakte onderzetters maken het in deze kleur helemaal af. Verder had ik nog een houten hart, en een flesje over. Ook die mochten de eer te beurt vallen om versierd te worden. Het geeft me een heerlijk zomers gevoel als ik ernaar kijk. Zeker nu het in de avond al sneller schemeriger en donkerder word, heb ik nog geen zin in de komende herfst. Dan is de combi van zomersheid en waxinelicht al snel gemaakt. Afgelopen zaterdag zijn we een schildersezel op wezen halen voor mij. Degene die ik gebruikte was eigenlijk geen fijn ding. Het wat een driepoter en dus niet zo stevig, ondanks dat hij gemaakt was van zwaar metaal. Er kon niet echt een groot doek op, dus wilde ik eigenlijk al heel lang een goed atelier-ezel. En wat zag ik op marktplaats? Jawel, een atelier-ezel (redelijk in de buurt) en ik kon hem voor een prikkie op komen halen. Ondanks dat we weinig ruimte hebben, vond ik dat ik mezelf best een keertje mocht verwennen. We zijn immers bezig met het kopen van een eengezinswoning, dus dan hebben we (hopelijk) straks alle ruimte.


Er kunnen lekker grote doeken op, hij is kantelbaar en ook de hoogte is handig te verstellen met een 'klik' systeem.  Ik ben dus erg in mijn nopjes (al weet ik niet waar die precies zitten). De houten plaat met de metalen klemmen kwam er ook bij, dus kan ik ook op speciaal dik papier schilderen, in plaats van canvas doeken.


Ben je nog niet ingedut na al deze info?  Dan laat ik je graag zien wat ik nog meer gedaan heb.
De naaimachine kwam deze week weer eens uit zijn behuizing en het volgende heb ik genaaid:


Twee baby-softies. De blauw/groene heeft een knisper-geluid als je er in knijpt. De roze niet. Ik vond het leuk om weer eens wat kleine projectjes te maken op de naaimachine. 
Deze zijn te koop (want ik ken nog geen vrienden in mijn omgeving die een baby verwachten). Ze mogen per stuk weg voor 4,95.


En dan had ik het volgende project van de week ook nog gemaakt. Een dubbelzijdige hoes voor om je tissue doos. Jawel, ik heb ze ook in gehaakte versie, maar dit keer dus ook een genaaide versie. De ene kant is wit met bloemen. De andere is gestreept roze. Het maakt het saaie tissue doosje eigenlijk wel ineens veel fleuriger. Ook deze mag weg naar een ander huis voor de kostprijs van 4,95.

Nou, volgens mij was dat het wel even. Ik wacht nog op een telefoontje van de makelaar, en dan denk ik dat ik daarna misschien nog wat ga freubelen.

Voor vandaag wens ik jullie nog een hele fijne dag!

groetjes,

Wendy

Geen opmerkingen: