woensdag 25 juni 2014

Vliegengordijn in de maak

Voor je het weet vliegt de tijd weer voorbij. Het komt er de laatste tijd niet van om regelmatig te bloggen. Heb genoeg aan mijn hoofd. We zijn druk op zoek naar een nieuw huis. We hadden echt een geweldig leuk huis gezien en een bezichtiging gedaan. We kregen wel te horen dat er een bod op was gedaan, maar dat mocht onze pret niet drukken. Vervolgens gingen we in gesprek met een hypotheek adviseur, en een week later (nadat de ontbrekende papieren waren opgestuurd), kregen we te horen dat we dat huis zouden kunnen financieren. Leuk, leuk, leuk!  Maar dan..... ik belde naar de makelaar, bleek het huis al verkocht onder voorbehoud. Jammer de bammer. Niet aan te doen, helaas.

Wat ik dan wel raar (en stom) vind is dat er in die tussentijd tot gisteren (zitten paar weken tussen) helemaal niets op de site van de makelaar en andere huizensites waar dat huis op stond, werd vermeld. Dat geeft toch wel valse hoop, als zeg ik het zelf. Of ben ik nu gewoon een totale leek op dit gebied? Ik heb al 12,5 jaar een huurhuis, dus van kopen heb ik de ballen verstand van. Maar toch..... ik vind het stom.

Enfin, we gaan gewoon weer verder zoeken. En op 3 juli schijnt er een open-huizen dag te zijn, dus kunnen we dan mooi eens wat huizen van binnen gaan bekijken en hier en daar ideeën opdoen wat we wel en niet in een nieuw huis zouden willen. Je leert er altijd wel van om huizen van binnen en buiten te bekijken. En hoe de buurten zijn enzo.

Maar waarom dan de titel: Vliegengordijn? Juist, na dit hele relaas ben ik toch wel een klein beetje creatief bezig.En dat moet dus een gordijn worden voor in ons nieuwe (nog te vinden en te kopen) huis, wat de vliegen tegen zal houden.

Dit idee kwam ik een keertje tegen op internet. Na een beetje puzzelen hoe het in elkaar gezet word, ben ik aan de slag gegaan. Inmiddels heb ik al 8 slierten af. Dat is natuurlijk lang niet genoeg, maar het vordert gestaag. Elke dag één of een paar slierten maken en voor je het weet is het straks af.
Het is wel een flink werkje, al zeg ik het zelf. Plastic tassen verzamelen, op maat knippen, strookjes papier allemaal op maat knippen. Vervolgens maak ik pakketjes zodat ik 1 sliert gelijk kan maken.
In de doosjes van de paperclips leg ik dan 84 stuks van die metalen clips, en 84 stuks verschillende stukjes plastic, allemaal door elkaar heen zodat ik niet na hoef te denken of ik niet 2 dezelfde kleuren achter elkaar gebruik.

Hier het resultaat van hoe het er nu al uitziet (ik heb het even op een droogrek gehangen).
Het werkt erg verslavend! Maar krijg er wel wat pijn in mijn nek van, dus voor vandaag houd ik het voor gezien. Na 4 slingers is het wel weer eventjes welletjes voor vandaag.

Hopelijk kom ik er meer aan toe om te bloggen en meer te creëren.

Groetjes,

Wendy

2 opmerkingen:

Olivia zei

Jammer dat jullie droomhuis al zo snel onder voorbehoud was verkocht. Wel ben je een prachtig gordijn aan het maken. Ik zie graag foto's als het gordijn af is.

Wendy Swenne zei

Een beetje een erg late reactie..... sorry!

Inmiddels hebben we een nog mooier huis kunnen kopen en wonen we er al bijna weer een jaar in. Het vliegengordijn is nog steeds niet af, maar hangt sinds een maand of wat langer al half af in de deuropening van de keuken naar de tuin. Erg vrolijk moet ik zeggen :D

Groetjes,

Wendy